Vaste planten kwekerij | De Keltenhof


Vaste planten kwekerij De Keltenhof

Binnen ons sortiment vaste planten, inclusief waterplanten, varens en keukenkruiden kweken we een groot aantal stinzenplanten, heemplanten en andere wilde planten.
In de herfst versturen we online te bestellen stinzenbollen en andere verwilderingsbollen.
Inheemse bomen en struiken, formaat bosplantsoen, zijn beschikbaar in het winterseizoen. T/m maart kunt u bosplantsoen en bomen bestellen.

Plaats
Bij een oude, monumentale boerderij in Bergharen, midden in het "Land van Maas en Waal" in de buurt van Nijmegen ligt onze sfeervolle, milieuvriendelijke kwekerij. Vlakbij onze boerderij zijn resten gevonden van een Keltische nederzetting. Vandaar de naam "Keltenhof".
Het verkoopgedeelte is terrasvormig gelegen onder nog jonge hoogstam-fruitbomen en is omzoomd door hagen.Klik op de foto voor een grotere versie.

Assortiment
Vaste planten
In 1990 zijn wij: Ria van Leeuwen en Leo Steenbergen gestart met De Keltenhof. Het sortiment bestaat aanvankelijk uit wilde planten en keukenkruiden, maar inmiddels is dit flink uitgebreid. Naast varens en waterplanten zijn er veel cultivars leverbaar. In totaal kweken we zo'n duizend soorten vaste planten, veel bekende-, maar daarnaast ook bijzondere tuinplanten. Heemplanten en stinzenplanten blijven onze specialiteit.Voor de vaste planten catalogus klik hier

Inheemse bomen en struiken
We verkopen oorspronkelijk inheemse heesters en bomen gecertificeerd door "Bronnen". Bronnen is een stichting waarbinnen uitgebreid onderzoek is gedaan naar groeiplaatsen en geschiedenis van bomen en struiken in Nederland. Wij zijn een van de weinige verkooppunten van bomen en struiken gekweekt uit uitgangsmateriaal waarvan Bronnen heeft vastgesteld dat de bron autochtoon, ofwel oorspronkelijk inheems, is. Dit autochtoon plantmateriaal is minder gevoelig voor ziektes en plagen dan planten geimporteerd uit Oost-, of Zuid-Europa. Veel van het inheemse bosplantsoen is geschikt voor een losse gemengde haag, of een vlechthaag. Bronnen is inmiddels opgegaan in Staatsbosbeheer, klik 'hier'. Voor de catalogus bosplantsoen, klik hier. Voor de catalogus inheemse bomen klik hier.

Rozen
We verkopen ongeveer 25 soorten biologisch geteelde klim- en heesterrozen in pot. Dit zijn cultivars die bewezen hebben sterk en gezond te zijn. Deze rozen versturen we niet en ze zijn nog niet op onze site te vinden. Inheemse soorten rozen, zoals Bottelroos, Hondsroos en Egelantier zijn te bestellen uit de catalogus bosplantsoen; klik hier.

Verwilderingsbollen
Verwilderingsbollen, waaronder vele stinzenbollen zijn in de herfst verkrijgbaar. Op de kwekerij kunt u ze zelf bekijken en uitkiezen, voorzien van persoonlijk advies. Online kunt u alles op uw gemak bekijken en bestellen. Voor de catalogus bloembollen klik hier.
Aan de hand van opgegeven voorkeuren en grondsoort stellen we voor u een pakket verwilderingsbollen samen. Klik hier als u een bollenpakket wilt kiezen.

Korting op bloembollen
Bij bollenbestellingen boven 50 € krijgt u 10% korting.


Bestellen en verzenden
Alle planten kunnen het hele jaar door online besteld worden. We versturen alle vaste planten, bloembollen en bosplantsoen. Bosplantsoen versturen we alleen na bestelling in twee sessies. De eerste keer leveren en versturen we bosplantsoen half december en de tweede keer half maart. Bollen versturen we van september t/m november. Een bestelling van bosplantsoen en bollen zal dus niet in één keer kunnen worden verstuurd. Bomen en grote bestellingen laten we door een transportbedrijf bezorgen.

Kwaliteit
De Keltenhof streeft naar een zo laag mogelijke belasting van het milieu. Chemische bestrijdingsmiddelen worden bij het opkweken van onze planten in het geheel niet gebruikt. Alleen die planten die dat nodig hebben worden handmatig bijgemest. De planten krijgen de tijd om zich te ontwikkelen en worden niet snel opgekweekt. Het bos- en haagplantsoen van Staatsbosbeheer is gedeeltelijk onder milieukeur, of biologisch gekweekt.

Voorlichting en advies
De kwaliteit van de kwekerij is ook terug te vinden in het advies. Ons motto is geef elke plant een goede plek. We geven een persoonlijke begeleiding bij uw aankoop, voor border, bloemenweide, kruidentuin, vijver, wildeplantentuin en erfbeplanting rondom uw boerderij. Veelzijdig en vakbekwaam.

Ontwerp
Wanneer u geïnteresseerd bent in een ontwerp voor een natuurlijke tuin dan kunnen we dit voor u laten verzorgen door tuinontwerpster Karin krol. Zij heeft onze tuinen ontworpen en helpt u graag gestalte geven aan uw natuurrijke droomtuin. Bij belangstelling, klik hier.(c) De Keltenhof Wijksestraat 25 6617 BX Bergharen Tel: 0487-532176 / 06-30512016 info@dekeltenhof.nl