De Keltenhof


Verklaring van de gebruikte symbolen:

In de kolom 'ZON' staan de symbolen 'z,h,s' voor zon, halfschaduw en schaduw. Een plant met 'zhs' gedijt zowel in volle zon als in halfschaduw en verdraagt schaduw.

BLOEI: Hier staan de maanden vermeld waarbinnen normaal gesproken de bloei valt. Uiteraard is de bloeitijd afhankelijk van de groeiomstandigheden die van jaar tot jaar en van plaats tot plaats kunnen vari&eumi;ren.

STAND: Korte vermelding van specifieke eisen die een plant aan z'n groeiplaats stelt. Zo betekent 'doorl.' dat een plant een goed afwaterende(doorlatende) grond nodig heeft. Op klei zal zo'n plant niet overleven, tenzij er flink wat wat zand door de teeltlaag is gemengd. Sommige planten groeien in het wild op vochtige tot natte plaatsen zoals slootkanten, maar blijken het in de tuin uitstekend te doen zolang de grond maar niet helemaal uitdroogt. Gele lis en Echte heemst zijn hier voorbeelden van. Dit wordt onder 'STAND' weergegeven met 'n.droog-nat'.

WINTERHARD: 'NWH' betekent dat de plant niet winterhard is, maar wel vorst tot ongeveer -10C verdraagt. 'HWH' : plant is half winterhard en verdraagt vorst tot ongeveer -15C .,


(c) De Keltenhof Wijksestraat 25 6617 BX Bergharen Tel: 0487-532176 / 06-30512016 info@dekeltenhof.nl